Reiniging, de basis van huidverzorging

Dat huidreiniging een cruciale factor is weten de meeste mensen wel. Het is vaak onduidelijk waarom dit zo belangrijk is om te doen. In dit artikel wil ik graag wat meer vertellen waar een goede huidreiniging aan moet voldoen, en waarom je daarmee de huid helpt. 

Wanneer iemand zijn of haar huid niet reinigt kan de huid dof en grauw worden. De porien raken verstopt waardoor onzuiverheden ontstaan. Om dit te voorkomen is goede huidreiniging van belang.

Als een huid niet gereinigd wordt, heeft dit gevolgen voor de huid. De werkstoffen in dag- en nachtcremes hebben veel minder effect omdat ze dan niet goed door de huid opgenomen kunnen worden.  Het effect van een creme zal minimaal zijn, ook al is de creme van een heel goede kwaliteit.

De huid produceert overdag en ’s nachts huidvetten, gewoon kraanwater kan deze huidvetten niet oplossen. Wanneer u uw huid goed reinigt is het mogelijk dat de werkstoffen uit de verschillende cremes uw huid voeden.

Een goede huidreiniging is de basis van huidverzorging!

Heeft u vragen over huidreiniging of over de producten die ik gebruik? Kijk dan bij mijn behandelingen.